Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.02.2012 11:42 - Марковите часовници в България
Автор: chasovnicite Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1772 Коментари: 0 Гласове:
0



В България бизнеса с часовници е на едно задоволително ниво. За съжаление има много малко магазини за часовници, където могат да се видят повече разнообразие на марки. Обикновенно по-малките магазини имат до 3-4 марки часовници, а средните магазини до 10. Наистина за малко местата, където има голямо разнообразие от марки. В България може да се намерят часовници от няколко лева до няколко хиляди лева. Обикновенно евтините часовници са нискокачествени реплики. Масово се продават часовници като Q&Q Casio, Orient и Timex. Това са може би най-купуваните марки часовници с нашата държата. След това класацията държат швейцарските часовници от нисък клас - candino, tissot, doxa и много други. Предлагат се и скъпарски луксозни часовници, но магазините за този сорт часовници са изключително  малко - може би не повече от 10 магазина за цялата страна.
Днес наблюдаваме едно явление, което все повече набира инерция и става все-повече популярно. Това е онлайн търговията с часовници. От началото на 2000 година имаше само 2-3 онлайн магазина за маркови часовници. Към средата на 2008 година те вече бяха около 10-15 сайта, които са специализирани в продажбата на маркови и оригинални часовници. Днес това число е доста голямо - има повече от 50-60 сайта, които предлагат часовници на своите посетители и клиенти. Часовниците и парфюмите са може би най-добре продаваните стоки по интернет. За жалост това обаче не е благоприятно за реалните магазини, понеже в сайтовете за часовници се предлагат марки на много по-ниски цени отколкото в истинските магазини. Твърденията са, че след няколко години е напълно възможно да намалеят реалните магазини за часовници и да се увеличат многократно сайтовете, които предлагат маркови часовници. Тази тенденция не се наблюдава само при артикула часовници - има много други браншове в търговията, които изживяват това явление - свиване на реалния пазар и увеличаване броя на обектите в онлайн пазаруването. Глобалната система интернет е удобна не само за пазаруване, а и за много други неща. Всичко това става за удобството на клиента.
Сайтовете за часовници се увеличават доста бързо - за месец може би се пускат 1-2 нови онлайн магазина, всеки от хубав по-хубав. Обаче интернет пространството и по-скоро онлайн магазините за маркови часовници крият един голям риск. Това е измамата. Съществуват много сайтове, които не са регистрирани като фирма и продават часовници свободно. Тези организации на практика си позволяват и някои видове измами, където потърпевши са клиентите. Съвета на много сериозни фирми, занимаващи се не само с часовници, а и с други артикули е - не купувайте от сайтове, които нямат обявен адрес и име на фирма. По този начин рискувате да бъдете измамени и да загубите солидна сума пари.



Гласувай:
0



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: chasovnicite
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 14904
Постинги: 7
Коментари: 3
Гласове: 6
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930